selamat MENJENGUK..

HEYOOO ... blog ini telah diconteng dan di tonyoh oleh NURFADHILLAH BINTI NAZLI.. saya si katek (omg) yang bakal menjadi seorang ENGINEER.. insyaALLAH... do have fun here :)
even kat sini takde ape pun..

baek korang letak link.. kalau ta kene tembak.. huhuhu





mylarling!!

oh! klik la saia :)


PERINGATAN!

na jerit sila scroll ke atas.. baru boleh picit jerit.. huhuu ==.'

SINERGI


“Dua orang yang bersama-sama, mampu menghasilkan sesuatu yang lebih dari dua orang mampu lakukan, sesuatu yang luar biasa. Itulah makna Sinergi. 1+1=3, bukannya 2”

23 Jun 2011

masjid ini terbaek!






masjid alhambra.. pernah dengar?? masjid yang terletak kat spain... tak dapat dinafikan la masjid ni tak dapat tandingi 15masjid tercantik kat dunia..
1 .Masjid Al Haram, Makkah, Saudi Arabia
2. Masjid Al Nabawi, Madina, Saudi Arabia
3. Omar Ali Saifuddin, Brunei
4. Selimiye Mosque, Edirne, Turkey
5. Taj-ul-Masjid, Bhopal, India
6. Sultan Mosque, Singapore
7. Faisal Masjid, Islamabad, Pakistan
8. Bait-ul-Mukarram, Dhaka, Bangladesh
9. The Taj Mahal, Agra, India
10. The Golden Dome, Depok, Indonesia
11. Masjid Ubudiah, Kuala Kangsar, Malaysia
12. Jumeirah Mosque, Dubai, United Arab Emirates
13. Jame’ ‘Asr Hassanil Bolkiah Mosque, Brunei
14. The Imam Mosque, Esfehan, Iran
15. takde.. heee =P


tapi masjid alhambra ni bagi aku lagi cantik dan bermakna bagi umat islam...
sejarah masjid ALHAMBRA~~
masjid ni pada asalnya adalah milik orang islam..
tapi mase penjajahan kristian dulu, time perang salib kot..
masjid ni da diambil alih oleh penakluk Granada..
so masjid ni da diubah sedikit sebanyak oleh orang2 kristian..so dlm masjid ni terbahagi kepada dua bahagian..
1 bahagian ade tulis ayat2 quran, n ukiran islam...
tgok niy.. cm ade senibina org europe ckit kn...
tu yg istimewa nya masjid niy..
aku pernah terbaca dalam novel sesuci cinta karya aina emir...
diorang pergi berbulan madu kt masjid niy,, serious best gilerr...
rase mcm na pergi je..
tape2.. ta lme lagi.. i will go there..
wait 4 me.. MASJID AL-HAMBRA, GRANADA, SEPANYOL...
Photobucket

kalau tak nak asek terkentut, komen tw.. =)

4 comments:

nawal addina said...

cntekk ! unik !

dhilla nazli said...

nawal addina; kan2?? cntek kan =)

A retarded kitty said...

lagi best kalau ramai mengimarahkan masjid ni

dhilla nazli said...

a retarded kitty; dhilla tak pernah terpikir pun ade orang pergi ke tak masjid ni.. huhuhu

orang yg mlawat!!

online reservation system
Powered by Best Free Counters