selamat MENJENGUK..

HEYOOO ... blog ini telah diconteng dan di tonyoh oleh NURFADHILLAH BINTI NAZLI.. saya si katek (omg) yang bakal menjadi seorang ENGINEER.. insyaALLAH... do have fun here :)
even kat sini takde ape pun..

baek korang letak link.. kalau ta kene tembak.. huhuhu





mylarling!!

oh! klik la saia :)


PERINGATAN!

na jerit sila scroll ke atas.. baru boleh picit jerit.. huhuu ==.'

SINERGI


“Dua orang yang bersama-sama, mampu menghasilkan sesuatu yang lebih dari dua orang mampu lakukan, sesuatu yang luar biasa. Itulah makna Sinergi. 1+1=3, bukannya 2”

25 Jun 2011

jual bdan di fb

Perghh. Patutlah ada budak2 fb perempuan pakai baju seksi-seksi dalam pic profile mereka. Jangan2 ini lah kot kerja mereka di belakang2 beb. Jual tubuh untuk hidup mewah. Yang lebih dasat lagi dorang tue pelajar lagi. Makk ai. Memang tak boleh blah.

Menerusi laporan the star yang aku translate kan dalam bahasa ;

1. Seorang pelajar sekolah menengah berjaya meraih rm30k tahun lepas semasa cuti sekolah penggal akhir dalam aktiviti jual tubuh di fb.

2. Pelajar itu yang berasal dari kuala lumpur telah menjual tubuhnya dari rm250 hingga ke rm800 per customer untuk meraih pendapatan lumayan bagi membeli barangan mewah.

3. "Saya buat seks sekurang-kurangnya lima kali sehari. Saya akan ambil masa seminggu tiap-tiap bulan untuk bercuti [berehat dari jual tubuh]. <-- pengakuan pelajar tue

4. Menurut laporan akhbar tue lagi kegiatan tidak bermoral ini memang berleluasa di kalangan pelajar sekolah yang mana pelajar2 dari negeri penang, jb, kl dan melaka antara yang dikesan melakukan aktiviti seks melalui fb.

5. Selain dari aktiviti menjual tubuh mereka juga jual aktiviti lain seperti ;

- seks melalui telefon =rm150 per customer <-- apsal aku terasa cam promosikan dorang plak neh?

- MMS gambar bogel rm10 setiap satu <-- wey, aku bukan promosikan kegiatan neh weh.

6. Kegiatan neh terbongkar apabila pihak polis menyamar sebagai pelanggan dan menghubungi mereka melalui sms untuk mendapatkah khidmat seks. Kes ini sedang disiasat oleh pihak polis.

Patutlah ramai sangat yang marah bila perempuan2 taknak tutup aurat dalam fb masing2. Rupanya ada kegiatan seks macam. Pihak polis tak dedahkan agama ataupun bangsa pelaku tue so takmo lah tuduh2 sapa kan. Cuma nya kena faham persepsi awam timbul apabila memang wujud segilintir individu yang jual tubuh badan di fb. Mereka pakai seksi2 untuk raih perhatian. Tayang atas bawah. Lepas tue upload gambar seksi2.

Ada lah dulu satu perempuan. Dia melayu + islam lah macam pengakuan dia. Dia pakai baju seksi2 then upload kat fb suruh orang komen. So lelaki2 lah ramai yang komen. Cakap cantik dan segala bagai lah kan. Then dia upload gambar yang lain pula. Juga seksi segala bagai. Apakah ini salah satu modus operandi mereka? Perghh.. kalau lah mak bapak budak2 neh tahu..



pe kejadahnye dunia sekarang ni.. adui... satu2 kes di buat.. nak tunggu malaysia dapat bala macam negara2 lain ke?? even aku takde la bagus sangat.. tapi takde la sampai sanggup nak jual2 body ni.. ko kenal ke orang2 yang langgan ko tu?? mesti dorang pun gila seks.. pernah main dengan berapa ramai perempuan.. ntah2 dorang ade hiv positve, haa baru ko tau.. time tu ka baru na menyesal.. bertaubat... kot sempat.. kalau kau ta sempat bertaubat.. kau ingat nanti kau masuk neraka ke syurga?? malu wei nak ngaku kawan kalau macam ni.. ape la orang zaman sekarang ni...

tapi tak boleh salahkan korang seatus peratus.. kau tengok la orang atasan, selagi takde tindakan di kenakan, selagi tu la bende2 macam ni boleh berleluasa.. yela mane tak nye... orang atasan pun duk sibuk berpolitik.. pru kn nak dekat.. kikiki.. *aku takde niat na politik.. =P

aku tengok budak2 macam ni pun bukan boleh na buat ape.. so kite ikot jela hadis nabi ni..
Sesiapa di kalangan kamu yang melihat kemungkaran hendaklah dia mencegahnya dengan tangan, siapa yang tidak mampu, cegahlah dengan lidahnya dan siapa tidak mampu dengan lidahnya, cegahlah dengan hatinya, yang demikian itu adalah selemah-lemah iman” .(Riwayat Muslim dari Abi Said Al-Khudri)

so, aku ni takde kuase pun.. aku cegah gune hati je la.. cukup la sekadar membenci buat masa ni... walaupun selemah lemah iman, itu lebih baik daripada ta mencegah kan??

notakakipendek; doa2 lah kita tak jadi macam mereka. =)




Photobucket

kalau tak nak asek terkentut, komen tw.. =)

6 comments:

Lonymous said...

love this post la dhil...it opens the eyes of readers...keep it up..n_n

Dya said...

sedih hati ibubapa budak tu kalau diorg tahu tntg aktiviti dia mcm tu .,,kan dhilla ..
hurmm kamu ditag dalam blolist saya blogger gadis melayu,.jom join dhilla

dhilla nazli said...

lonymous; huhu thanks

dhilla nazli said...

dya; nti dhilla join =)

A retarded kitty said...

aku tak terkejut langsung sebab ada few of my shoolmates buat benda macam ni

Adam Idris said...

5 kali sehari?
memang desperate kot dorang ni

orang yg mlawat!!

online reservation system
Powered by Best Free Counters