selamat MENJENGUK..

HEYOOO ... blog ini telah diconteng dan di tonyoh oleh NURFADHILLAH BINTI NAZLI.. saya si katek (omg) yang bakal menjadi seorang ENGINEER.. insyaALLAH... do have fun here :)
even kat sini takde ape pun..

baek korang letak link.. kalau ta kene tembak.. huhuhu





mylarling!!

oh! klik la saia :)


PERINGATAN!

na jerit sila scroll ke atas.. baru boleh picit jerit.. huhuu ==.'

SINERGI


“Dua orang yang bersama-sama, mampu menghasilkan sesuatu yang lebih dari dua orang mampu lakukan, sesuatu yang luar biasa. Itulah makna Sinergi. 1+1=3, bukannya 2”

22 May 2011

soalan mathematic yg kompem takde dlm buku.

1)Apabila seorang hamba Allah mengucapkan satu zikir, maka akan tumbuh satu pohon yang besar dalam shurga di mana kuda yang paling pantas akan mengambil masa setahun untuk melintas bayang-bayang pokok tersebut, maka berapakah diameter sebenar pokok tersebut?,
Dan seandainya selepas solat kita ucapkan sebanyak 33 kali zikir, berapakah luas yang di perlukan untuk tempatkan pokok-pokok tersebut?.

2) Dalam kubur akan di lepaskan ular yang besar dan panjangnya sebulan perjalanan untuk azab manusia yang tidak bersolat, sekiranya di ambil perjalanan manusia biasa yang sihat dan berumur dalam lingkungan 30 tahun, berapakah panjang sebenar ular tersebut?

3)Diketahui akan betapa bisanya siksa dari serangga di akhirat yang mana sekiranya satu titik bisa tumpah ke bumi, maka semua tumbuh-tumbuhan akan mati, berapakah liter kadar racun yang diperlukan untuk matikan tumbuh-tumbuhan di dunia ini dan apabila di bandingkan dengan racun bisa tadi, berapakah nisbah ketumpatan perbandingan racun tersebut?.

4) Di katakan pada zaman Nabi Adam a.s, batu dari atas neraka telah jatuh dan bertemu dasarnya pada zaman Nabi Muhammad SAW, berapakah kedalaman neraka yang sebenar?

5) Panjang titian sirat adalah 1500 tahun perjalanan, 500 tahun mendaki, 500 tahun mendatar, dan 500 tahun menurun, sekiranya ummat bani Israel enggan masuk shurga dengan rahmat tapi ingin masuk shurga dengan amalannya, berapakali lallatul qadarkah yang diperlukan untuk melintas titian sirat ini.
(Hint: satu lailatul qadar bersamaan seribu bulan.)


haaa jawab2... korang kn pandai2.. sape yg genius2 mai kira2.. ahaha


notakakipendek; saya sipir pun tak hapal.. =P



Photobucket
kalau tak nak asek terkentut, komen tw.. =)

8 comments:

Ummi Atthiyah ILS said...

wahh. x terjawab rasenye soalan mate nie. :'( ...

Enchik Nine said...

mmg bukak pk math kire2 jer.... tgk2... x dijangkakan...

Manja's sation blogshop said...

Hey Dear, ANDA suka fesyen? Try beli ANAK TUDUNG JERSEY? (INNER JERSEY)

ada free gift sempena pembukaan blogshop kami

ada 39 warna, anda pilih sendiri, trendy menjadi kegilaan young adult, muka x nampak bulat + murah dari blogshop yg lain x percaya?

COME AND VISIT OUR STORE : MANJA'S STATION BLOGSHOP ON9

http://manjastation.blogspot.com

lost kitty said...

xde kalkulator la

dhilla nazli said...

ummi atthiyah ils, encik nine; susah kan?? hohooho

lost kitty; pi cari cepat!

POSH76 said...

blogwalking

POSH76 said...

blogwalking

asliner said...

uish..
memang tak tercapai dek akal nak kira..
btw..
dalam penulisan dhilla nie ade pengajarannya..=)

p/s: i follow u..=)

orang yg mlawat!!

online reservation system
Powered by Best Free Counters