selamat MENJENGUK..

HEYOOO ... blog ini telah diconteng dan di tonyoh oleh NURFADHILLAH BINTI NAZLI.. saya si katek (omg) yang bakal menjadi seorang ENGINEER.. insyaALLAH... do have fun here :)
even kat sini takde ape pun..

baek korang letak link.. kalau ta kene tembak.. huhuhu





mylarling!!

oh! klik la saia :)


PERINGATAN!

na jerit sila scroll ke atas.. baru boleh picit jerit.. huhuu ==.'

SINERGI


“Dua orang yang bersama-sama, mampu menghasilkan sesuatu yang lebih dari dua orang mampu lakukan, sesuatu yang luar biasa. Itulah makna Sinergi. 1+1=3, bukannya 2”

1 May 2011

aku ingin berubah



aku selalu berfikir, bila la aku nak berubah,.. serius aku cakap, aku dah bosan dengan hidup aku sekarang.. aku bukan nye baik macam org2 yang di bawah lindungan kaabah tu.. sebenarnya, aku dah lama nak berubah, cuma aku taktau macam mana nak mula.. aku suka je bace ilmu2 tentang agama ni, tapi satu pun tak lekat..
aku insaf pun aku insaf time tu je la... aku rase bodoh sangat bila fikir dosa2 aku...

dulu, amsa kat sekolah, aku pernah jumpa ustaz,, aku menangos depan ustaz, sku cakap aku nak berubah, tapi macam mana nak start.. ustaz cakap start dengan bende simple je.. buat baik dengan orang, jaga hati.. aku pernah tanye ustaz, kalau orang tu benci kita, kita tak boleh nak benci dia, tapi siapa je yang sanggup bertahan kalau asyik2 kene kutuk je.. takde kan.. aku pernah jugak tanya hilal asyraf.. mungkin, ramai yang tak pernah dengar nama dia, dia selalu tulis novel2 tarbiyah.. macam mana nak start untuk berubah..

punye la panjang berjela die reply, mak oi.. satu haprak aku tak paham.. lepas tu, aku cakap la.. orang2 yang alim ni, budak2 sekola agama, tahfiz.. korang boleh la didedahkan dari kecik.. kecik2 da kena hantar sekolah agama, habis orang yang macam aku ni? aku tau ramai lagi yang macam aku, nak berubah.. tapi taktau cara... mencari dan mencari.. tapi masih tak jumpa,, sampai bila nak jadi macam ni.. last2 masih di takuk lama jugak.. apa nak jadi..

kesimpulan nya.. apa yang kami boleh buat untuk berubah.. lagi satu, kalau tetibe aku berubah jadi islamic, mesti la aku segan, kawan yang betol2 boleh membimbing aku dan sentiasa ada dengan aku maseh tak dijumpai.. =.=' jadi macam mane??? =)



aku memang nak buat entry macam ni, tapi bile tetibe ade contest, aku join je la.. hohoo korang nak join? tekan la sini..




notakakipendek; memang betol tau semua yang aku tulis kat atas tu.. ta tipu!! =)



Photobucket
kalau tak nak asek terkentut, komen tw.. =)

8 comments:

SayaBaik said...

semoga berjaya :)

dekatkan diri dgn orang2 yang dekat dgn Allah.

Rajin2 bangun malam supaya Allah berikan kekuatan untuk berubah.

Kadang2 kita selalu tanya macam mana nak berubah..tanpa tindakan :(

salam hijrah :)

dhilla nazli said...

heee... betol2..
da bgun mlm, tpi ta g solat.. adess~~~

Lonymous said...

susah tu nk smbhyg mlm....tu kira sumtink yg complex dah...buat la yg mcm ustaz tu ckp...n_n
and kita sama2 baiki smbhayang kita...n_n
bila smbhyang elok...insyaAllah yg lain akan turut elok sama...
that's what I believe...n_n

dhilla nazli said...

lonymous; ahaha tu la pasal,,
solat tu mmg tunggak utama un..
masalah nye kalau solat ta khusyuk. same je.. kan?.

Bella Bell said...

contest ke?heheh~nice :)

dhilla nazli said...

bella bell; cite sbnr.. alang2 menyeluk pekasam.. bia la smpi ke pangkal lengan.. =P

Muslimah Optimis said...

ya kalo kita nak menjadi lebih baik kita kena berkawan dengan orang yang baik-baik.. sebab kawan adalah cermin diri kita.. bukan tak boleh kawna dnegan orang yang tak berapa nak baik, cuma kalo nakmencari sahabt biarlah dari yang baik2 jika kita nak berubah menjadi lebih baik.. ini juga nasihat kepada diri MO..

terima kasih sudi join.. sebarang update terkini akan dimaklumkan di Laman MO ya.. tq

fRaMe+LenSeS said...

tiada yang mustahil dalam dunia ni. jika kita berkehendak, kita berusaha, dan insyALLAH ALLAH akan beri. :) all the best kamu.. selamat berubah.. dekatkan diri dengan orang yang baik, kerana depa dapat menegur yang salah pada diri kamu. :) ALLAH apsti beri bila kita usaha, all the best. kamu boleh. :)

orang yg mlawat!!

online reservation system
Powered by Best Free Counters