selamat MENJENGUK..

HEYOOO ... blog ini telah diconteng dan di tonyoh oleh NURFADHILLAH BINTI NAZLI.. saya si katek (omg) yang bakal menjadi seorang ENGINEER.. insyaALLAH... do have fun here :)
even kat sini takde ape pun..

baek korang letak link.. kalau ta kene tembak.. huhuhu





mylarling!!

oh! klik la saia :)


PERINGATAN!

na jerit sila scroll ke atas.. baru boleh picit jerit.. huhuu ==.'

SINERGI


“Dua orang yang bersama-sama, mampu menghasilkan sesuatu yang lebih dari dua orang mampu lakukan, sesuatu yang luar biasa. Itulah makna Sinergi. 1+1=3, bukannya 2”

21 Mar 2011

sms.. TAKOT??



haaa... taw ta kenapa gambar send sms tu kelua dlu??? sebab.. aku ade berita gembira nak bagitau kat korang niy.. tapi aku taw ramai jugak yang tau.. bagi yang tau.. korang pahamkan dengan lebih kat sini ey.. ahahah bagi yang belum tau.. meh sini cix dhilla nazli bagitau meh.. ahakz~~

camniy.. start dari tahun 2010.. KPM akan bukak satu cara yang lagi best dan gempax untuk cek result korang... sekarang ni dah boleh cek result gune sms.. power betol kan.. asal batch 93 je mesti kerajaan suke buat bende baru.. aku tak paham betul.. sejak upsr lagi... =.=' tapi takpe.. bagus jugak la cek result gune sms ni...
bagi students MRSM yang tak jelaskan hutang lagi tuh..silakan la cek result gune sms.. korang tak dapat slip, result korang dah tw.. muaahahahha... jahat betol aku ni.. =P

okie2.. tanpa membuan mase lagi. aku nak tunjuk dan bagitau cara2 na cek result guna sms.. macam nak buat kek dah aku rase... camniy..

Cara untuk membuat semakan adalah dengan menaip SPM SEMAK [nombor MyKad] [Angka Giliran SPM] dan sms ke 15888.
Contoh: SPM SEMAK 931003035986 PKO19A04 sms ke 15888.

haa.. beep2... sms masok.. korang tengok la result korang camne.. jangan jadi cam katun bawah ni pulak.. tekejut semacam pulak kan... =P padahal content sms kosong..



all the best sume.. nanti dah dapat result bagitau taw.. ahakzz

notakakipendek; insyaALLAH boleh percaya bende niy..
plus no kad pengenalan n angka giliran contoh semata2.. =)


Photobucket
kalau tak nak asek terkentut, komen tw.. =)

3 comments:

ZWAN SABRI said...

Bestla ngan sistem baru nii.. klaw camni, sebelom pi solah, lyh cek dulu result.. klaw elok, baru boleh pi amek result awai2... klaw x elok, tunggu bulan depan jelah amek result.. HAHA


MySuaraBlog: Tidur Siang Itu Bagus

dhilla nazli said...

tapi... nanti kalau result ta bgus kecewa cmne??? =.='

zieyRa suLLey© said...

abeh dapat result ape?
btw,, follow kite okeh,, kite follow kamu :)

orang yg mlawat!!

online reservation system
Powered by Best Free Counters