selamat MENJENGUK..

HEYOOO ... blog ini telah diconteng dan di tonyoh oleh NURFADHILLAH BINTI NAZLI.. saya si katek (omg) yang bakal menjadi seorang ENGINEER.. insyaALLAH... do have fun here :)
even kat sini takde ape pun..

baek korang letak link.. kalau ta kene tembak.. huhuhu





mylarling!!

oh! klik la saia :)


PERINGATAN!

na jerit sila scroll ke atas.. baru boleh picit jerit.. huhuu ==.'

SINERGI


“Dua orang yang bersama-sama, mampu menghasilkan sesuatu yang lebih dari dua orang mampu lakukan, sesuatu yang luar biasa. Itulah makna Sinergi. 1+1=3, bukannya 2”

27 Dec 2010

katakan tidak pada JERAWAT!!

selepas di kaji dan di tilik oleh org2 proffesional...
kat sume2 tempat.. kat buku2, kt en google, n kat nenek2 kebayan...
aku telah menjumpai sedikit sebanyak petua untuk hilangkan parut dan jerawat kat muka.. biase kat muke la.. takkan la kt kaki, sape na tgok kaki ko kan.. huuu

so kat sini ade sikit2 petua;

!) gune bawang putih

ok, 1st sekali. ambek bawang putih.. korang basuh sehabis bersih..
patuh tumbuk2, n tepekkan kat muke korang... sampai la jerawat tu hilang..

!) bedak sejuk

ni cam bese, korang pun tau kan.. tepek bedak sejuk setiap mlam kt muke..
paling2 kurang un sekali seminggu ah...

!) tepung sagu

camporkan tepung sagu dengan air.. lepastu tepek kat muke korang cam pakai bedak sejok.. dpt dri mane ntah.. ta igt la.. bce sekali imbas je

!) gune oxy

niy pun cam bese laa

!) aloe vera

niy korang letak ah kat jerawat uh... kalau na letak yang ori un boley.. yang na sapu yang da siap gel kn pun boley... korang gune la mane satu.. kot berhasil.. huhuhu

nota kaki; aku buat niy sebab tetibe jerawat muncul kat muke aku dengan banyak nye..
bagai cendawan tumbuh selepas hujan.. ahahaha... peribahasa pun da salah..

gud larx!!
=)



Photobucket
kalau tak nak asek terkentut, komen tw.. =)

4 comments:

sekuk tawa said...

siyes memang tak penah tumbuh jerawat mahupon jeragat..camne le rasenye ek

dhilla nazli said...

oh... anda seharusnye berbangge dengan jayanye..
ahahha... dla un ta pena.. stkt kcik2 tu penah la.. yg smpi saket tu ta taw la pulak

ahsfantasy24 said...

cinta tu..
kgkala sngketa dan keangkuhan~

^_^

dhilla nazli said...

er... cinta???
sgkete?? angkuh???
apekah ini... =)

orang yg mlawat!!

online reservation system
Powered by Best Free Counters