selamat MENJENGUK..

HEYOOO ... blog ini telah diconteng dan di tonyoh oleh NURFADHILLAH BINTI NAZLI.. saya si katek (omg) yang bakal menjadi seorang ENGINEER.. insyaALLAH... do have fun here :)
even kat sini takde ape pun..

baek korang letak link.. kalau ta kene tembak.. huhuhu





mylarling!!

oh! klik la saia :)


PERINGATAN!

na jerit sila scroll ke atas.. baru boleh picit jerit.. huhuu ==.'

SINERGI


“Dua orang yang bersama-sama, mampu menghasilkan sesuatu yang lebih dari dua orang mampu lakukan, sesuatu yang luar biasa. Itulah makna Sinergi. 1+1=3, bukannya 2”

4 Nov 2011

my girlfriend is a nine-tailed fox!

hai. lama sangat dah aku ta berblogging ni..
banyak sangat kot kerja, biasa lah budak baru masuk degree.
ahahahah.. malu~

btw, time tengah2 cuti ni.. aku layan satu cerita best, tapi cerita korea la.
tajuk dia my girlfriend is a gumiho(nine-tailde fox)
apa yang bestnye pasal cerita ni?
pasal seekor fox nak jadi manusia, seriyesly best.
touching, sweet, lawak sume ade.
plus comel sangat okea pelakon die.
kalau nak tengok online pasti kan korang punye internet laju tahap gaban,
baru syok na layan. jangan risau, episod die 16 je. heee best taw :)






heee~


Photobucket
Read More >>

22 Aug 2011

VIDEO : iklan thailand yang sedih

since lame giler aku ta update blog ni.. biasa lah... busy dengan UNITEN kan, macam2 exam aku kene jawab.. and final exam dah pun habes.. so duduk rumah, puasa layan muvie je.. ahahahah... kat sini aku nak bagi dua video yang giler sedih.. tapi ramai kot yang dah tengok.. heee




and ni lagi satu




notakakipendek; sape tak nanges tu memang takde perasaan la.. :'(

tambahan :

hahaha paham?? loghat kelantan la =P


Photobucket
Read More >>

11 Jul 2011

sehari bersama memBERSIH!

ahahaha selagi ta abes isu bersih, selagi tu lah sume duk cakap pasal bersih. tapi aku bukan nak cite pasal bersih yang orang duk buat perhimpunan yang duk kecoh2 tu.. amboiy.~~ takde kene mengene taw.. uhuk2...

ni aku nak cite semalam a.k.a ahad 10july2011 aku dengan baek hati dan rendah diri nye telah membantu.. auwww bantu konon.. telah menjadi volunteer kat zoo negara.. siriyes masok free, ta payah bayar rm20 sorang pun. ahahah *sila jeles okie

nak tau ape yang kitorang buat?? ok bangun janji before 6.30 dah sampai berkumpul, tapi janji melayu, pkol 7.15 pun ade orang datang.. gerak dari uniten kol 7.30 dalam setengah jam sampai la kt zoo negara pukul 8.. time tu dah kene marah sebab lambat datang.. sebab binatang2 semua dah mau makan, tapi kitorang lambat kan.. so briefinf cepat2.. die asingkan tugas... pergh time tu dah excited sebab die cakap sape nak pergi jaga bahagian beruang ikot diorang, dengan excitednye bangun.. naek bende yg pacuan empat roda tu, bukan naek depan, naek belakang kot.. =D lek2 die anta kat bird house.. *ok menyesal

lepas tu, die bahagi2 tugas, first2 aku amek port yang belakang2 sikit, sebab dah takde keje sangat, die suruh aku cabut rumput, ape de hal.. memang aku tak buat ah... dengan tak bagi glove nye, takkan guna tangan kot.. *omg2 sampai time break kitorang telah memungut gambar *bukan rumput sebanyak 25keping.. wah2, banyak tak?? huhuhuhu lepas tu sambung dekat kandang pulak.. pergh terperangkap bhai

nak tau buat keje ape? bersihkan kandang emu, tataw sila tekan link okie.. pergh taik die gua cakap lu.. ahahaha banyak giler... pastu aku dapat tangkap video emu tengah mengawan.. kikiki





ahahah khas taw.. fresh dari ladang.. orang zoo tu pun dah lame tunggu ta dapat2, aku kejap je da dapat.. hebad ta? kah3 dah habes bersih2 tu break lagi.. pastu.. ni yang paling best.. after break tu.. kitorang pergi bagi burung makan.. pergh dengan hebad nye aku bersiul sebab nak panggil burung bagi makan.. hiiii

bahagia kot.. pestime.. ey aku bagi emu tu makan jugak, dengan tangan sendiri.. depan2.. aku ni penakot, so aku buat kawan aku jadi shield.. hohoho.. jahat2
lepas tu aku buat ape lagi ek? ouh, sesi bergambar.. kah3.. bangge2.. banyak gak gambar yang aku amek.. phewiiit =) *bahagie lagi =)












antara gambar2 kat citu la.. ahahah
notakakipendek; baju kelabu tu mahal.. rm20.. =P





Photobucket
Read More >>

7 Jul 2011

fb dah boleh video call

pergh.. lame bai gua ta update blog.. ahahaha.. panjang cite die.. malas lak nak cite kan.. kang panjang berjela.. ok straight to the point.. aku tau ramai yang dah tau pasal fb dah boleh layan video call. tapi for those yang tak tau.. meh aku na ajar.. ini link takde link hantu2 maa.. gua cakap ini baek punyer.. *versi dafi ahahaha....

tekan je.. pastu nanti kelua windows.. korang ikot la ape yang die suruh.. lepas niy tak payah susah2 na download skype... *maken galak la korang ber fb kan.. ahahah =)

try your best.. ngeee...

notakakipendek; same na video call dengan aku add la fb.. huhuuh



Photobucket
Read More >>

30 Jun 2011

taknak bagi pergi bersih punye pasal!

sekarang ni aku takde mase sangat nak update2 entry.. biase la.. da final sem fuondation kan.. so banyak la keje sikit.. heee... tadi time tengah on9 fb.. pastu ade la senior invite join 1 event ni.. aku tau event ni bagus.. dah la kat uniten,, universiti aku kot.. die jemput baek punya imam muda asyraf.. la ni uniten da ta main dah jemput yang tua2.. duk jemput imam muda ja.. heee

pastu aku pun duk excited la nak p... tengok2.. time perhimpunan bersih.. ni saja ke ape kan.. aku pun tanye la 1 of my senior.. pastu senior aku tu cakap la... dorang buat ni mungkin taknak bagi student pergi bersih kot.. ahaha sekarang kan musim bersih.. tadi aku tengok dalam berita tv3.. orang tu pakai baju bersih pun dia nak marah.. aku tak paham, kot2 die dapat free baju tu, excited na pakai.. mane na tau.. ta baek betol polis2 ni..

pastu kawan aku cakap lagi, kalau kerajaan takut bersih tu dapat sambutan, mesti ada sebab.. nampak sangat terang dan jelas dorang buat pru ta betol selama ni.. main tipu, main rasuah, main lompat parti. takkan la orang sekarang ni tak leh na pikiaq kot.. kite bukan cite pasal pembangkang or kerajaan, aku sekarang mana yang ta betol aku ta sokong, kalau pembangkang memerintah ta betol, aku tak sokong jugak..
kau tanya sapa aku nak kecoh2?? ni ha, aku ni anak malaysia,, rakyat malaysia.. aku duk kat malaysia, aku taknak la duduk kat tempat ta aman kan..

cer tengok, search pakcek google tu dah berapa banyak universiti yang dorang anta surat pelajar diharamkan ke bersih.. kenapa tak tulis PELAJAR UNIVERSITI DIHARAMKAN TERLIBAT DENGAN APA2 JUA PERHIMPUNAN SAMA ADA BERSIH MAHUPUN PERKASA.. awat?? takut ka?? ahahah tengok la bawah ni.. sekaligus aku promote tentatif program.. sapa mau mai boleh ja.. =)




Salam 1Ukhwah,

Majlis Perwakilan Pelajar UNITEN dengan kerjsama Persatuan Silat Seni Gayong Malaysia UNITEN akan menganjurkan SOCIETY CONVENTION ON SOCIAL ISSUES 2011 (SCOSI'11).

Objektif utama program ini adalah untuk perkongsian/perbincangan tentang masalah-masalah sosial yang berlaku dalam masyarakat tanpa mengira usia mahupun kaum. Masing-masing memainkan peranan dalam mengatasi masalah isu sosial yang semakin berleluasa seperti jenayah, rompakan. rogol, ragut dan pergaulan bebas.

Kehadiran tokoh-tokoh yang bersesuaian memastikan input yang hendak disampaikan kepada masyarakat lebih jelas. Dan ini juga merupakan sumbangan mahasiswa kepada masyarakat dalam menyediakan medium kepada masyarakat umum.

Berikut ialah butiran program :

PROGRAM : SOCIEYT CONVENTION ON SOCIAL ISSUES 2011 (SCOSI'11)
TARIKH : 9 JULAI 2011
MASA : 8.00 PAGI - 5 PETANG
TEMPAT : AUDITORIUM PERPUSTAKAAN UNITEN KAMPUS PUTRAJAYA
BAYARAN : TIADA

TENTATIF

8.00 AM : PENDAFTARAN

9.00 AM : PROGRAM BERMULA
- PERASMIAN
- PERSEMBAHAN PEMBUKAAN SILAT SENI GAYONG MALAYSIA

9.30 AM : SLOT BERSAMA IMAM MUDA ASYRAF

11.30 AM : BERSAMA AGENSI ANTI DADAH KEBANGSAAN *

1.00 PM : REHAT/MAKAN TENGAHARI/SOLAT

2.00 PM : KEMPEN BUDI BAHASA

3.00 PM : JENAYAH & MASYARAKAT BERSAMA KAMAL AFFENDI PENGANALISIS JENAYAH

5.00 PM : PENUTUP & BERSURAI


MAKANAN, SCORUN DISEDIAKAN..^_^


UNTUK PENDAFTARAN HUBUNGI :
http://www.blogger.com/img/blank.gif
HANTARKAN NAMA, ID, IC, HP kepada mana-mana urusetia


1) CARYN LIM (017-5243793)
2) SYAHIRAH (017-2768639)
3) ELAWARASI (0175500891)

atau emel ke : yuhjlove@hotmail.com


ORANG RAMAI TURUT DIJEMPUT HADIR..JOM2..^_^


sumber


notakakipendek; aku takde niat na politik woo.. ahaha


Photobucket
Read More >>

25 Jun 2011

jual bdan di fb

Perghh. Patutlah ada budak2 fb perempuan pakai baju seksi-seksi dalam pic profile mereka. Jangan2 ini lah kot kerja mereka di belakang2 beb. Jual tubuh untuk hidup mewah. Yang lebih dasat lagi dorang tue pelajar lagi. Makk ai. Memang tak boleh blah.

Menerusi laporan the star yang aku translate kan dalam bahasa ;

1. Seorang pelajar sekolah menengah berjaya meraih rm30k tahun lepas semasa cuti sekolah penggal akhir dalam aktiviti jual tubuh di fb.

2. Pelajar itu yang berasal dari kuala lumpur telah menjual tubuhnya dari rm250 hingga ke rm800 per customer untuk meraih pendapatan lumayan bagi membeli barangan mewah.

3. "Saya buat seks sekurang-kurangnya lima kali sehari. Saya akan ambil masa seminggu tiap-tiap bulan untuk bercuti [berehat dari jual tubuh]. <-- pengakuan pelajar tue

4. Menurut laporan akhbar tue lagi kegiatan tidak bermoral ini memang berleluasa di kalangan pelajar sekolah yang mana pelajar2 dari negeri penang, jb, kl dan melaka antara yang dikesan melakukan aktiviti seks melalui fb.

5. Selain dari aktiviti menjual tubuh mereka juga jual aktiviti lain seperti ;

- seks melalui telefon =rm150 per customer <-- apsal aku terasa cam promosikan dorang plak neh?

- MMS gambar bogel rm10 setiap satu <-- wey, aku bukan promosikan kegiatan neh weh.

6. Kegiatan neh terbongkar apabila pihak polis menyamar sebagai pelanggan dan menghubungi mereka melalui sms untuk mendapatkah khidmat seks. Kes ini sedang disiasat oleh pihak polis.

Patutlah ramai sangat yang marah bila perempuan2 taknak tutup aurat dalam fb masing2. Rupanya ada kegiatan seks macam. Pihak polis tak dedahkan agama ataupun bangsa pelaku tue so takmo lah tuduh2 sapa kan. Cuma nya kena faham persepsi awam timbul apabila memang wujud segilintir individu yang jual tubuh badan di fb. Mereka pakai seksi2 untuk raih perhatian. Tayang atas bawah. Lepas tue upload gambar seksi2.

Ada lah dulu satu perempuan. Dia melayu + islam lah macam pengakuan dia. Dia pakai baju seksi2 then upload kat fb suruh orang komen. So lelaki2 lah ramai yang komen. Cakap cantik dan segala bagai lah kan. Then dia upload gambar yang lain pula. Juga seksi segala bagai. Apakah ini salah satu modus operandi mereka? Perghh.. kalau lah mak bapak budak2 neh tahu..



pe kejadahnye dunia sekarang ni.. adui... satu2 kes di buat.. nak tunggu malaysia dapat bala macam negara2 lain ke?? even aku takde la bagus sangat.. tapi takde la sampai sanggup nak jual2 body ni.. ko kenal ke orang2 yang langgan ko tu?? mesti dorang pun gila seks.. pernah main dengan berapa ramai perempuan.. ntah2 dorang ade hiv positve, haa baru ko tau.. time tu ka baru na menyesal.. bertaubat... kot sempat.. kalau kau ta sempat bertaubat.. kau ingat nanti kau masuk neraka ke syurga?? malu wei nak ngaku kawan kalau macam ni.. ape la orang zaman sekarang ni...

tapi tak boleh salahkan korang seatus peratus.. kau tengok la orang atasan, selagi takde tindakan di kenakan, selagi tu la bende2 macam ni boleh berleluasa.. yela mane tak nye... orang atasan pun duk sibuk berpolitik.. pru kn nak dekat.. kikiki.. *aku takde niat na politik.. =P

aku tengok budak2 macam ni pun bukan boleh na buat ape.. so kite ikot jela hadis nabi ni..
Sesiapa di kalangan kamu yang melihat kemungkaran hendaklah dia mencegahnya dengan tangan, siapa yang tidak mampu, cegahlah dengan lidahnya dan siapa tidak mampu dengan lidahnya, cegahlah dengan hatinya, yang demikian itu adalah selemah-lemah iman” .(Riwayat Muslim dari Abi Said Al-Khudri)

so, aku ni takde kuase pun.. aku cegah gune hati je la.. cukup la sekadar membenci buat masa ni... walaupun selemah lemah iman, itu lebih baik daripada ta mencegah kan??

notakakipendek; doa2 lah kita tak jadi macam mereka. =)




Photobucket
Read More >>

orang yg mlawat!!

online reservation system
Powered by Best Free Counters